Google szolgáltatásai - Zámbó Ferenc Bolyai

Keresés a weboldalon

Digitális kultúra
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Google szolgáltatásai

Szolgáltatások
A Google szolgáltatásai (gmail és egyebek...)
Google fiók létrehozása
Az baloldali diasor vagy a jobb oldali alábbi videó bemutatását követve regisztrálj egy Google fiókot! A diák a végrehajtás sorrendjében vannak feltüntetve, a képre kattintással nagyobb méretben látszik. Kérlek, a név megadásánál -könnyebb beazonosíthatóság érdekében- a saját neved használd, és ne fantázianevet. Az okostelefonodra is telepítsd a "gmail" alkalmazást, és gondoskodj az érkező üzenetek jelzéséről.
Google fiók beállítása és biztonságos használatának fokozása
Hogyan állíthatom be és tehetem biztonságossá a gmail levelezőm?
A baloldali videó bemutatja, hogy tudod testre szabni a levelező fiókod! A jobb oldalon a fiókod biztonsági beállításait nézheted meg. Érdemes alkalmazni a javaslatokat, hogy áttekinthetőbbé, és biztonságosabbá váljon a levelezésed, például a címkehasználattal, hogy egyetlen beérkező leveled se kerülje el a figyelmed.

Hogy használhatom Google fiókomat adattárolásra?
Erre a feladatra több lehetőséget is kínál a Google. Most a legegyszerűbbet mutatom be, a levelezőnkbe mentünk el fájlokat. Az iskolai munkánál, hálózati hozzáférés hiján, csak nyilvános felületre tudod menteni az órai munkáid. Sokan használják a gépeket, így nem tudod megvédeni a munkád, bárki hozzáférhet, akár azt törölheti is. A másik ok a használatra a hordozhatóság. Pendrájv kellene, hogy a munkád el tudd vinni. A videó bemutatja, hogy tárolhatod el fájljaid ingyen, internet kapcsolattal rendelkező helyeken, bárhonnan történő hozzáféréssel.
A Google Drive használata
A Google Drive olyan, mint az operációs rendszereknél a fájlkezelő. Fájlokat, mappákat lehet vele létrehozni, és adatokat tárolni a Googla fiók nyújtotta 15 Gb-os tárterületén, azaz "felhő" alapú tárhelyen. Az egyik legbizonságosabb tárolási megoldás! (Baloldali videó)
A Drive viszont többet is nyújt! Az adatok megosztásával, a távoli felhasználó is birtokba veheti, megnézheti, akár szerkesztheti, ha erre a tulajdonos egyébként megadta az engedélyt. (Jobboldali videó)
(weblappal kapcsolatos témában)
(iskolán belüli levelezésben)
(iskolán kívüli levelezésben)
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz