MS Office beszerzése - Zámbó Ferenc Bolyai

Keresés a weboldalon

Digitális kultúra
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MS Office beszerzése

Szolgáltatások
A projekt készítése során megtapasztalhattátok, a Teams-n belül elérhető, úgynevezett online Office alkalmazások, nem nyújtják az iskolában megismert -telepített office programok-  valamennyi funkcióját.
A menürendszerű diabemutató készítése, az online Power Pointban tökéletesen nem valósítható meg.
Akik nem rendelkeztek otthon telepített MS Office verzióval, ajánlottam a gyorsan és ingyenesen letölthető Open Office csomagot, melynek formátumában szintén beadható volt a feladat. Az Open Office letöltő oldala elérhető e portál "Letöltések" menüpontjában. Utánajártam, hogy érvényesítheted a Microsoft  és kormányzatunk között létrejött megállapodásnak, miszerint valamennyi tanuló jogosult ingyenesen letölteni és telepíteni saját gépén az MS Office 365 alkalmazás csomagot.
Jó hír, az ügyben változás történt!
A körábbi jól bevált letöltési eljárás tömegesen nem akart működni. Az MS szakembereinek jelezve a problémát, új és különösen egyszerűsített hozzáférési platformot hoztak létre az Office 365 csomag letöltéséhez.
  1. Saját azonosítóddal lépj be a Teamsbe! Ezzel elkerülhető a korábbi regisztrációs folyamat.
  2. Kattints erre a linkre:  https://portal.office.com a link elvisz a saját Teams fiókodba, és a képernyő jobb felső sarkában megjelenik piros színnel "Az Office telepítése". Kattints rá a telepítéshez!
  3. A program feldobja a fájlkezelő ablakot, itt megadhatod hová mentsd le a programot. Várd meg, míg a program letöltődik, majd a képernyő alján kattints a Telepítés gombra. A telepítés megkezdéséhez mondj igen a megjelenő ablakban.
  4. A telepítés befejeztével indítsd el az Office 365-t, és jelentkezz be a Teams-ben használt fiókoddal!
  5. Az Office 365 elemei a Start menüből elérhetőek, de érdemes lesz az ikont kitenni az asztalra!
  6. Amennyiben bármi problémád lenne a telepítéssel, azt fogalmazd meg pontosan, és küld el a Teams "Microsoft Segítség a Diákoknak" csoportjába.
(weblappal kapcsolatos témában)
(iskolán belüli levelezésben)
(iskolán kívüli levelezésben)
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz