Letöltések - Zámbó Ferenc Bolyai

Keresés a weboldalon

Digitális kultúra
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Letöltések

Többek kívánsága, kik otthon is szeretnék gyakorolni az iskolai feladatokat, és nincs Microsoft Office csomagjuk, hogy letölthessenek hasonló tulajdonsággal bíró programokat. Ilyen az Open Office, magyar nyelvű és ráadásul teljesen ingyenes  programcsomag. Az Open Office alatt ugyanúgy megtalálható szövegszerkesztó, táblázatos- és rekordos adatbáziskezelő, diakészítő, sőt egy képszerkesztő is. Az Open Office-ban szerkesztett munkák átkonvertálhatók Micosoft Office-ban használatos formátumokra. Többségében ez hibátlanul sikerül is. Az irányított oldalon megtalálhatók az operációs rendszerre vonatkozó változat, sőt több kiegészítő szolgáltatás is. Windows használóknak javaslom a JRE változat letöltését, mert abba a Java futtatókörnyezet is beépült.  Figyelem a fájl nagy méretű, letöltése időigényes lehet!
Gimp az ingyenes profi képszerkesztő
A képszerkesztés egy nagyon profi programja a GIMP. Ebben a programban rengeteg képmanipulálási funkció megtalálható. Több százezer forint értékű programot (pl. PhotoShop) kiváltó tulajdonságai ellenére jogtisztán ingyenes a használata. A GIMP-et nagyon sokan használják, sőt folyamatosan fejlesztik szerte a világban. Magyarországon is népes tábora van a program híveinek. Aki bele akar mélyedni a GIMP világába, sok információt talál a  neten pl. a www.gimp.hu vagy a www.gimp.lap.hu oldalakon.
Kompozer- régi nevén Nvu- az ingyenes webszerkesztő
Magyar nyelvű, ingyenes grafikus felületű, sok szolgáltatást nyújtó webszerkesztő a Kopozer. Olyan mintha szövegszerkesztővel dolgoznál, mégis weblapot programozol. Akik rendelkeznek Word alapokkal, egyszerűen elsajátíthatják a weblapkészítés technikáját. A program innen letölthető!
Double Commander az ingyenes 2 ablakos fájlkezelő.
Nagyon hasznos program, ha weboldalunkat akarjuk egy tárhelyre feltölteni. Nézd meg mire is használhatod!  Kattints ide!
Audacity az ingyenes hangszerkesztő!
Nagyon profi és ingyenes! Ezzel a programmal tetszőlegesen szerkeszthetsz, vághatsz, keverhetsz beszéd- vagy zenei anyagokat. Gazdag az effekt kínálata, mellyel a hanganyagaidat feldobhatod. Profi hangelemző eszközei, drága műszerek kiváltására alkalmasak. Létre hozhatsz vele zenei montázsokat, vagy éppen videód hanganyagának összeállítását. Érdemes letölteni, és megtanulni a használatát! Kész hangmérnökké válhatsz, ha megismered.
A letöltéshez kattints ide!  Egyes verziók, az mp3 konvertáláshoz, külön rendszerfájlt, un. lame_enc.dll segédfájlt igényelhetnek. Ez a fájl innen letölthető!
Movie Maker az ingyenes videószerkesztő!
Nagyon egyszerű és ingyenes! Ezzel a programmal tetszőlegesen szerkeszthetsz, vághatsz, keverhetsz képeket és videóanyagokat, mely zenei aláfestéssel  akár szöveg hozzárendeléssel, gazdag effekt kínálattal, látványos videóklipet hozhatsz kétre. Érdemes letölteni, és megtanulni a használatát!
Inscape az ingyenes vektoros grafikai szerkesztő
A hétkönapi szóhasználatban grafikáról beszélünk, ha az alkotás vonalakból, mértani idomokból, vagy éppen rajzolással jön létre. Ezek alkotásának az eszköze a vektoros grafikai szerkesztő program. Alapvetően más szemléletű a szerkesztés, mint a képnél. Egy példa, vonalat létre lehet hozni képszerkesztővel, képpontok halmazaként. de létrehozható vektoros grafikai szerkesztővel is egy vonal(vektor) húzásával is, melynek van hossza és iránya. Mindkettőnek megvan a maga előnye, és hátránya. Így, feladata válogatja melyik szerkesztővel célszerű dolgozni.
Ide kattintva letöltheted az ingyenesen használható Inscape vektoros grafikai szerkesztő programot!
(weblappal kapcsolatos témában)
(iskolán belüli levelezésben)
(iskolán kívüli levelezésben)
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz