Hasznos weboldalak - Zámbó Ferenc Bolyai

Keresés a weboldalon

Digitális kultúra
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hasznos weboldalak

Erről az oldalról kitekinthetsz a tudományos világra. Kezdve a legalapvetőbb ismeretektől a legmagasabb szintűig. Gondolná az ember, ez akkor már nem is informatika. Mi köze lehet az informatikának a különféle tudományterületekhez? Az oldal lényege, megértetni, és bemutatni, az informatika nem csupán egy szakterület, egy tantárgy, hanem átszövi életünk minden területét.

Az informatikát, mint tudományterületet definiálnánk, mindenképpen az információ- keresésének, szerzésének, feldolgozásának, megjelenítésének, tárolásának és továbbításának a területe.

Az információ viszont nagyon sokféle lehet. Minden tudományterület kutatja és előállítja a saját információit, mely folyamatban az informatika tudományának vívmányait használja, és hasznosítja. Az embernek mindig is szüksége volt információkra. Az informatika ebben az igényben nyújt segítséget, hogy felgyorsítja, tágabbá teszi és áttekinthetővé rendezi az információkat, az érzékelésünk minden szintjén, sőt azon is túllépve, azaz érzékelhetővé téve az érzékszerveink határán kívül eső információkat is.

Oktatóvideók középiskolai közismereti tantárgyakhoz. Csupán egyetlen példa. A teljes 4 éves történelem anyag lényege, 104 darab 5 perces videón! Még a matekhoz is kapsz segítséget 4 évre!Oktatóoldal az informatika tanulásához! Ugyan többségében szöveges, de nagyon jól rendszerezett összeállítás!

Közismereti tantárgyak.
(weblappal kapcsolatos témában)
(iskolán belüli levelezésben)
(iskolán kívüli levelezésben)
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz